Annons:

Hultsfredsbo döms till fängelse – sparkade polis i ansiktet på fest

En Hultsfredsbo döms till fängelse för att ha sparkat en polis i ansiktet. Foto: MostPhotos

Hultsfredsbo döms till fängelse – sparkade polis i ansiktet på fest

En Hultsfredsbo i 20-årsåldern döms till sju månaders fängelse. Mannen döms för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd i samband med en fest.

Annons:

Det ska ha varit i maj i år som händelsen inträffade på en privat fest i Storebro. Mannen ska ha angripit en polis med våld. Han ska ha slagit polismannen och också sparkat honom i ansiktet. Av det fick polismannen både smärta och svullnad.

När mannen skulle omhändertas satte han sig till motvärn genom att slå och sparka omkring sig och försökte ta sig loss för att hindra poliser i deras arbete. 

På grund av berusning menar mannen att han i princip saknar minnen från händelsen. 

Två poliser har samstämmigt berättat att de skulle sära på inblandade i ett större slagsmål och att den åtalade då gav sig på en av poliserna med slag och sparkar. 

När polisen skulle gripa mannen föll de båda nedför en slänt i ett skogsparti. 

"NN utdelade då ett flertal sparkar mot polisen då denne böjde sig mot honom för att gripa honom", står det i domen. 

Döms till fängelse

Polismännen bar uniform och identifierade sig också verbalt. Det kan, enligt domen, inte ha funnits något tvivel kring att mannen var polis. 

Tingsrätten anser att åtalet i sin helhet är styrkt och att våldet använts för att angripa ordningsmakten bedöms vara särskilt allvarligt.

"Att NN ett drygt halvår tidigare dömts till skyddstillsyn för just våld mot tjänsteman, och därför vid tillfället stod under övervakning, föranleder en skärpning av straffet", står det i domen. Samtidigt tas mannens relativa ungdom i mildrande beaktning.

Tingsrätten anser, med tanke på att det rör sig om återfall i likartad brottslighet, att mannen ska dömas till fängelse. Påföljden bestämt sill sju månader. 

Polismannen hade yrkat skadestånd på 5 000 kronor. Tingsrätten menar skälig ersättning är 500 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt