Annons:

Fallet med den döda kvinnan: polisen jobbar aktivt igen

Polisen jobbar i nuläget aktivt med en utredningsåtgärd i fallet med den kvinna som försvann i Hultsfred maj 2019 och som senare hittades död i Äntsebo. Foto: Ossian Mathiasson

Fallet med den döda kvinnan: polisen jobbar aktivt igen

Polisen jobbar i nuläget aktivt med en utredningsåtgärd i fallet med den kvinna som försvann i Hultsfred maj 2019 och som senare hittades död i Äntsebo.

Annons:

Ärendet är fortsatt öppet, och så kommer det att vara, enligt Niclas Juneskog, förundersökningsledare vid polisen i Vimmerby.

– Just den här månaden är det lite utredningsjobb i det ärendet kan jag säga, i övrigt kan jag inte gå in närmare på vad det rör sig om eftersom det är en förundersökning, säger han.

Kan du säga vad som föranlett det här arbetet just nu?

– Det är planerat till den här månaden, så det har inte att göra med någon ny uppgift som kommit in, utan är lite grann ett omtag kring en tidigare utredningsåtgärd kan man säga.

 Hittades död långt senare

Det var i maj 2019 som en kvinna i 20-årsåldern försvann i Hultsfred. Först två och ett halvt år senare hittades kvarlevor i ett skogsparti i Äntsebo, mellan Hultsfred och Järnforsen. Tio dagar senare kunde polisen bekräfta att det var den försvunna kvinnan som hittas. 

Polisen inledde redan vid anträffandet en förundersökning om mord. Polisen jobbar fortfarande med ärendet.

– Vi jobbar med saker till dess att vi anser att vi inte har något mer att jobba med. Man gör förundersökningen och sedan kommer man till en punkt där man känner att det här kanske vi ska titta på en gång till.

Så för tillfället kan du inte säga att arbetet gått framåt?

– Nej, inget nytt som gjort någon skillnad, säger Niclas Juneskog, som hellre vill beskriva arbetet den här månaden som ett omtag.

– Man gör samma sak igen fast kanske på ett lite annorlunda sätt för att se om det ger bättre effekt eller en skillnad mot när man gjorde det förra gången. Så det är mer att kontrollera alla de uppgifter man har och verkligen se till att vi gått till botten med allting. Sedan får man fatta ett beslut, men det är inte jag som gör utan åklagare Sonevang. Men där är vi inte än.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt