Annons:

CHEFEN EFTER CHOCKEN: ”DET VAR KAOS”

En bilist körde rakt in i Timber Windows butik i centrala Vimmerby. Stefan Stridell, operations manager, var märkbart skärrad efter den otäcka händelsen. Foto: Jakob Karlsson

CHEFEN EFTER CHOCKEN: ”DET VAR KAOS”

Det blev en minst sagt ovanlig arbetsdag på Timber Windows i Vimmerby. Strax före 11.00 tappade en äldre man kontrollen på sin bil och körde rakt in i butiksbyggnaden.
– Det var kaos, från noll till allt det här, säger Stefan Stridell, operations manager på Timber Windows.

Annons:

Stridells kollega Jean-Jacques Zaninotti upptäckte förloppet direkt. Han var på väg in i lagret när han såg att en bil kom farande rakt mot butikens kontor.

– Jag såg att bilen kom körande vid refugen och att föraren tappar kontrollen och att den kom körande mot oss. Jag skrek olycka olycka och petade bort min kollega som satt närmast fönstret. Jag var på väg till lagret så vi hade flyt. Man får lite puls och sedan ville jag kolla så det gick bra med mannen. Han var vid medvetande, men visste inte vad som hade hänt. Han tappade kontrollen och visste inte var han var, berättar han.

"Det sa bara pang"

Stefan Stridell var påtagligt skärrad efter smällen.

– Vi sitter och jobbar som vanligt och plötsligt skriker Jean olycka olycka. Han ser när bilen kör in i refugen och börjar komma häråt. Han sliter iväg vår kollega som satt där bilen kommer och sen bang boom är det en bil i kontoret som varvar och börjar ryka. Det var kaos, från noll till allt det här. Det sa bara pang.

Ingen av de tre personerna på kontoret blev skadad.

– Det känns skönt såklart. Min kollega sitter nära fönstret så det var väldigt otäckt. Det var en jäkla tur att Jean stod upp och hade blicken däråt och såg bilen. Jag hann också hoppa bakåt, även om det kanske inte hade spelat någon roll. Det är sjukt, jag är chockad och fick lite panik. Jag var fast där inne när bilen varvade och det kom väldigt mycket rök. Så fort bilen dog sprang jag ut. Jag satt i min egen värld och jobbade med hemsida och sedan hände det där. Det känns bara jättejättekonstigt.

En stund efter olyckan började pulsen sjunka för de inblandade.

– Nu ska vi lugna oss lite och samla oss, sedan har vi fått bra hjälp och alla kollar hur vi mår, det känns också tryggt.

Mycket mer om olyckan, inklusive bilder och video, kan du ta del av här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt