Annons:

Kommuninvånare anmäler SD för förtal – ”Kommer inte leda någonstans”

En kommuninvånare har anmält Sverigedemokraterna för förtal. På bilden länets riksdagsledamot Mattias Bäckström Johansson. Foto: Pressbild/Riksdagen

Kommuninvånare anmäler SD för förtal – ”Kommer inte leda någonstans”

En privatperson i Hultsfreds kommun har anmält Sverigedemokraterna för förtal. Detta efter att en bild på en byggnad som ägs av personen använts i en av partiets valbroschyrer.

Annons:

Gunnar Ege på Polisen i Västervik säger så här om anmälan:

– Personen säger att SD i Hultsfred har publicerat en bild på hans hus i sin valbroschyr. Det står något i stil med ”Förändring på riktigt, Sverigedemokraterna”. Han ifrågasätter varför hans hus är med på deras valbroschyr.

”Hade också blivit upprörd”

John Hoffbrink säger att SD i Hultsfred inte har något med händelsen att göra.

– Vi har inga fotografer i Hultsfred så det är distriktets sak och det är inte bra. De borde knacka på dörren innan man tar en bild så man är helt säker på sin sak. Jag blev själv chockad när jag hörde om det och har pratat med ägaren till huset.

Förstår du att ägaren blev upprörd?

– Självklart, jag hade också blivit upprörd, säger John Hoffbrink.

”All juridik på vår sida”

Mattias Bäckström Johansson, som är distriktsordförande för Sverigedemokraterna, säger att det är distriktet i länet som har tagit fram broschyren. Bilden har partiet köpt från en bildbyrå.

– Det är en bild på en kulturhistorisk byggnad i Hultsfred. Jag pratade med berörd person i går och kan sympatisera med honom på ett sätt, men vi har köpt bilden från en bildbyrå och har inte själva tagit den. I Sverige får man fotografera allting utom skyddsobjekt, det är så lagstiftningen ser ut.

Hur ser du på att ni blir polisanmälda?

– Det kommer inte leda någonstans, vi har alla rättigheter till bilden och har all juridik på vår sida. Är man inte nöjd får man försöka påverka politikerna att ändra lagen, säger Mattias Bäckström Johansson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt