Annons:

Kvinna i Kisa lurad på 100 000 – man från Stockholm anhållen

En kvinna i Kisa blev av med 100 000 kronor i onsdags kväll. Foto: Vimmerby kommun

Kvinna i Kisa lurad på 100 000 – man från Stockholm anhållen

Vid 19-tiden i går inträffade ytterligare ett bedrägeri mot en äldre. Denna gång blev en kvinna i 80-årsåldern från Kisa av med 100 000 kronor. Vad som gör att fallet sticker ut är att Polisen kunde gripa en misstänkt man bara drygt två timmar senare.

Annons:

Den misstänkte sitter nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för bedrägeri. Ännu en person är anhållen i sin frånvaro i ärendet, även det i Stockholm. De båda misstänkta är män i 20-årsåldern. 

Vid 19-tiden i går blev en kvinna i Kisa uppringd av en man som uppgav att han kom från hennes bank. Mannen berättade att någon försötk föra över pengar från hennes konto och att hon behövde logga in för att han skulle kuna spärra hennes konto. Det gjorde kvinnan och strax därefter uppdagades det att 100 000 kronor var borta från kontot. 

"Lämna aldrig ut koder"

Antalet bedrägerier mot äldre har minskat i år, men fortfarande är det många som drabbas och det handlar om höga belopp. Såhär skriver Polisen om fenomenet: 

"Polisen uppmanar alla äldre personer, och deras anhöriga, att vara uppmärksam på och kritisk till okända personer som ringer upp dig per telefon. Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon över telefon. Använd aldrig din bankdosa eller bank-ID på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör, vare sig det handlar om en bank, eller något annat företag, skulle be dig om att göra det över telefon.

Om man känner sig osäker på vem som ringer, be om att få ett nummer som du kan ringa tillbaka till personen på. Lita inte på den som kontaktar dig bara för att personen har uppgifter om exempelvis vilken bank eller vilken teleoperatör som du använder. Uppgifter som dessa är lätta att få tag på.

Om du eller någon som du känner drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående samt gör en polisanmälan på 114 14."

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt