Annons:

Blixten slog ner i två tallar och orsakade skogsbrand

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun har under torsdagseftermiddagen arbetat med en skogsbrand mellan Målilla och Järnforsen.
– Blixten har slagit ner i två tallar. Det hände i söndags och nu började det brinna, säger Andreas Enberg vid räddningstjänsten i Hultsfred.

Annons:

Skogsbrandslarmet inkom till SOS Alarm klockan 13.37 på torsdagen efter att inringaren hade sett rök och lågor i närheten av Ängen mellan Järnforsen och Målilla. 

– Det var en privatperson som kände rökluft och slog larm. Skogsbrandflyget hittade branden och det är en yta på 30x70 kvadratmeter som har brunnit. Vi hittade två tallar som blixten har slagit ner i och har lett till denna skogsbrand, säger Andreas Enberg. 

Ett 15-tal brandmän från Järnforsen, Kvillsfors, Målilla och Hultsfred bekämpar branden och jobbade vid 17-tiden med eftersläckningen.

– Arbetet går bra och vi är inte riktigt klara än. Det var lite svårt att komma åt branden i skogen då det har brunnit 150 meter från en grusväg. Vi beräknas vara klara mellan 17.30 och 18, säger Andreas Enberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt