Annons:

Polisen fokuserar på hastighetskontroller i veckan

Polisen har extra hastighetskontroller ute på de svenska vägarna under denna vecka.

Polisen fokuserar på hastighetskontroller i veckan

Nu är det nationell trafikvecka för svenska polisen och fokus ligger på hastighetskontroller för att få trafikanterna att lätta på gasen.

Annons:

Polisen satsar på flera trafikveckor varje år som ett led i att minska antalet olyckor som leder till allvarliga skador eller dödsfall till noll, det vill säga Nollvisionen. Under den vecka, mellan den 16 och 22 september, genomför polisen en nationell trafikvecka som fokuserar på hastighetskontroller.

Polisen skriver på sin hemsida att flera hundra personer omkommer i trafiken varje år och för höga hastigheter är en av orsakerna. 

– Hastighetsefterlevnad är den enskilt viktigaste parametern för att kunna reducera dödstalen i vägtrafikmiljön, men tyvärr upplever vi att många bilister kör för fort. Polisen kommer fortsätta med kontroller på olika platser och vid olika tidpunkter för att bidra till att nå målet med Nollvisionen, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen. 

Polisen jobbar tillsammans med flera andra myndigheter för att nå målen i Nollvisionen, som innebär att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken. 

– Trafiksäkerhet är ett samspel mellan infrastrukturåtgärder, fordons krocksäkerhet och användare och bygger på att hastighetsgränsen följs för att ingen ska dö eller skadas svårt i trafiken, säger Maria Krafft, måldirektör på Trafikverket.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt