Annons:

MAN DÖMS TILL FLERA ÅRS FÄNGELSE – VÅLDTOG SIN EX-PARTNER

En man tidigare bosatt i Hultsfreds kommun döms för våldtäkt mot sin ex-partner. Foto: Jakob Karlsson

MAN DÖMS TILL FLERA ÅRS FÄNGELSE – VÅLDTOG SIN EX-PARTNER

En man i 40-årsåldern, tidigare bosatt i Hultsfreds kommun, döms för två fall av våldtäkt, sexuellt ofredande, ofredande samt misshandel vid två tillfällen. Mannen våldtog sin ex-partner i kommunen. Nu döms han till tre års fängelse.

Annons:

Brotten har skett under 2018 och 2019. Mannen och kvinnan har tidigare haft ett förhållande, men kvinnan ska under lång tid ha berättat att det var ett osunt förhållande. 

I förhör har kvinnan berättat om två gånger mannen våldtog henne efter deras separation. När kvinnan sa nej till sex tog mannen ett hårt stryptag på henne. Samtidigt tvingade han av henne byxorna, drog ned hennes trosor och tryckte ned henne i ett hörn på soffan. Kvinnan bad honom sluta, men mannen fortsatte och tryckte ned hennes huvud i en soffkudde. Sedan våldtog han henne och gick därefter därifrån. 

Skulle umgås med deras barn – våldtog henne

Senare samma år kom mannen hem till henne för att umgås med deras gemensamma barn. Även den här gången såg mannen till att kvinnan hamnade liggandes och tog sedan av henne kläderna. Återigen våldtog han kvinnan. 

Hon försökte få bort honom, men han lyssnade inte och började slå henne för att hon inte skulle göra motstånd. Efter våldtäkten gick mannen och duschade. Samtidigt antecknade kvinnan det som precis hade skett.

Utöver våldtäkterna har mannen även misshandlat kvinnan två gånger och gjort sig skyldig till ofredande vid ett tillfälle. Vid ett annat tillfälle tog mannen på kvinnans rumpa och bröst fast hon sa att han inte fick. Han försökte också, via sms, övertala kvinnan till sex genom att erbjuda pengar. 

Mannen förnekar

Tingsrätten anser att kvinnan har berättat på ett trovärdigt och självupplevt sätt. Att hon även har berättat positiva saker om mannen tyder på att hennes syfte inte har varit att smutskasta honom.

Mannen har uppgett att kvinnan ljuger på grund av dålig ekonomi och på grund av konflikter kring deras barn. Det avfärdar tingsrätten.

Tingsrätten anser att det vid en samlad bedömning är utrett att mannen gjort sig skyldig till vad åklagaren gjort gällande. Han döms därför på samtliga åtalspunkter. 

Mannen är sedan tidigare dömd till fängelse och döms nu till tre års fängelse. Han ska också betala 150 000 kronor till kvinnan för kränkning och 25 000 kronor för sveda och värk i skadestånd.

Mannen ska kvarstanna i häktet tills dess att domen vunnit laga kraft. Tingsrätten är enig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt