Annons:

ÅTALAS FÖR INBROTT – SKA HA STULIT FÖR 220 000

Duon åtalas för att ha stulit för 220 000 kronor. Foto: Jakob Karlsson

ÅTALAS FÖR INBROTT – SKA HA STULIT FÖR 220 000

Två män åtalas nu för det senaste inbrottet på Home of Brands i Vimmerby. Duon ska ha stulit kläder till ett värde av 220 000 kronor.
Det här är första gången som ett av de många inbrotten på Home of Brands leder till åtal.

Annons:

Båda männen är bosatta i Norrköping och i 30-årsåldern. Efter många inbrott genom åren installerade Home of Brands spårsändare i kläderna – och det blev en helt avgörande punkt i utredningen. Männen kunde spåras till Söderköping där de lämnade flyktbilen och greps sedan.

Brottsrubriceringen är grov stöld och duon ska ha tagit kläder till ett värde av 220 000 kronor. Händelsen inträffade den 4 september. Klädesbutiken yrkar på ersättning om 9 300 kronor och försäkringsbolaget kräver 107 000.

Nekar till brott

Männen förnekar brott, men åklagaren har lagt fram en diger lista över bevis. Där finns olika beslag, samtalslistor, vittnen, övervakningsfilm och en brottsplatsundersökning.

Den ena mannen åtalas även för häleri sedan han ska ha förvarat en kavaj som stals på Home of Brands den 19 augusti i år. Det brottet erkänner mannen. Den andra åtalade förekommer även i ett mål där han åtalas för flera brott i Norrköping. Det handlar bland annat om stöld och häleri.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt