Annons:

Oljeläckage efter bärgning av kraschad bil

Fredagens olycka på riksväg 23 ledde till ett nytt larm till räddningstjänsten i Hultsfreds kommun. Det har uppstått ett oljeläckage på vägen i samband med bärgningen. 

Annons:

Vid lunchtid på fredagen inträffade en singelolycka på riksväg 23 mellan Målilla och Virserum där en bil gick av vägen, voltade, slog runt och till slut landade på taket. 

Nu har räddningstjänsten i Hultsfreds kommun fått göra en ny uttryckning till samma plats. Enligt larmet, som inkom klockan 15.29, har det uppstått ett oljeläckage efter bärgningen av den kraschade bilen i höjd med Ångegöl. 

– Redan när olyckan inträffade så hade vi ett litet läckage men hur det ser ut under bilen är svårt att säga. Bilen var kraftigt demolerad och det dröjde ett par timmar innan bärgningsbilen kunde komma till platsen. När bilen bärgades från platsen så läckte det ut en del bensin och olja så det är ett mindre läckage som vi jobbar med. Vi är i stort sett färdiga just nu. Under bilen var det inte speciellt mycket men när bärgaren drog upp bilen så blev det ett läckage, säger Ulf Bowein på räddningstjänsten i Hultsfred vid 16.15-tiden. 

Texten har uppdaterats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt