Annons:

Polisen jobbar vidare med bilbränderna:

Polisen jobbar vidare med bilbränderna och har fått in en del tips. Foto: Anders Sjögren

Polisen jobbar vidare med bilbränderna: "Fått in en del tips"

Polisen har ännu ingen skäligen misstänkt för de senaste dagarnas bilbränder i Västervik. – Vi har fått in en del tips vi jobbar vidare med, säger Gunnar Ege, vid polisen.

Annons:

Ett flertal fordon har förstörts de senaste dagarna sedan någon sannolikt satt dem i brand. Polisen söker vittnesuppgifter och tips om händelserna.

– Vi har fått in en del tips och det är alltid bra. Nu jobbar vi vidare med dessa, säger Gunnar Ege.

Är det många tips?

– Det har kommit in en del. Det är en del folk som har aningar, tankar och funderingar också. Vi vill gärna komma framåt snabbt och då är det viktigt att få fram vittnesuppgifter. Tips är bra, men det kräver en hel del mer än vittnesuppgifter.

Det har funnits en del iakttagelser från några av bränderna.

– Det var efter tisdagens brand, men det här är tycks vara fotburet folk, som tar sig fram på något sätt.

Ingen misstänkt

I nuläget har polisen ingen skäligen misstänkt för bilbränderna. Gunnar Ege tycker att det som händer är synnerligen tråkigt.

– Nu får vi lokalt hjälpas åt att hålla ögonen öppna. Det här känns lite som det var förr med bombinringare, det blir en copycateffekt av det. Vi har inte haft det här tidningen, men det skrivs mycket om det och man vet inte om det är samma person bakom alla eller att någon annan tar efter. Det är synnerligen tråkigt i alla fall. Troligen är det ungdomar som håller på och att göra så här leder inte framåt på något. Man tänker nog inte på vilka skador det åsamkar för andra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt