Annons:

SMÅLAND: TRE DÖDA I VÅLDSAM TRAFIKOLYCKA I NATT

Tre personer dödades och två skadades svårt i en våldsam trafikolycka mellan Sävsjö och Vetlanda i natt.

Annons:

Det var klockan 01.55 som SOS Alarm larmade ut om att en svår trafikolycka hade inträffat på länsväg 127 strax öster om Sävsjö.

Två bilar var inblandade i det som polis på plats beskrev som ”en mycket kraftig frontalkrock”, och totalt visade sig fem personer ha varit inblandade i olyckan – fyra i den ena bilen och en ensam man i den andra.

Tre män avlidna

Tre män, en i 50-årsåldern och två i 20-årsåldern, avled på olycksplatsen, skriver polisen på sin hemsida.

Två personer, en flicka och en pojke i övre tonåren, vårdas på Höglandssjukhuset i Eksjö med allvarliga skador. Deras tillstånd ska dock vara stabilt.

"Ingen klar bild av vad som hänt"

Det är ännu oklart vad som har orsakat olyckan.

– En bil låg på taket i diket. Den andra stod på vägbanan. Båda två var kraftigt demolerade. Vi har ingen klar bild av vad som har hänt. Men vi ska försöka utreda det här i den mån det går, med tanke på att vi har tre avlidna, säger Thomas Agnevik, pressinformatör vid polisen i region Öst, till tidningen Expressen.

Till Aftonbladet berättar Agnevik följande:

– Mannen i 50-årsåldern var ensam i sitt fordon när bilarna krockade. Fyra yngre befann sig i den andra bilen. Det är en väldigt tragisk utgång.

Bilarna tagna i beslag 

Den avlidne mannen i 50-årsåldern är enligt SVT Nyheter hemmahörande i Vetlanda kommun. De fyra yngre personerna som färdades i den andra bilen är hemmahörande i Ydre, Sävsjö och Nässjö kommun.

Polisen har tagit båda bilarna i beslag för en teknisk undersökning i den utredning av olyckan som är påbörjad. Brottsrubriceringen är vårdslöshet i trafik.

Anhöriga är underrättade.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt