Annons:

ORSAKADE OLYCKA MED 2,53 PROMILLE I KROPPEN – DÖMS TILL FÄNGELSE

En man i 50-årsåldern orsakade en trafikolycka på riksväg 34 i höjd med Södra Vi förra året. Mannen var kraftigt påverkad påverkad av alkohol vid händelsen.
Nu döms han till en månads fängelse.

Annons:

Det var i slutet av maj förra året som singelolyckan inträffade på riksväg 34 i höjd med Södra Vi. Mannen, som är i 50-årsåldern, körde av vägen och ned i ett dike. 

Bredvid mannen hittades en tom whiskyflaska. Han blev efter olyckan inlagd på sjukhus med anledning av en hjärnskakning.

Mannen har uppgett att han varken minns själva färden eller olyckan. 

Blodprov visade att mannens alkoholkoncentration uppgick till 2,53 procent, långt över gränsen för grovt rattfylleri.

Döms till fängelse

I förhör har mannen sagt att han kanske har druckit alkoholen efter olyckan. Ett vittne, som var först framme på olycksplatsen, har berättat att han såg mannen sitta med händerna på ratten, vilket gör att rätten inte menar att det kan ha handlat om eftersupning. 

"Vid en samlad bedömning av de faktiska omständigheterna och analysresultat finner tingsrätten att utredningen ger ett tillräckligt starkt stöd för att åtalet ska anses styrkt", skriver tingsrätten. 

Mannen döms till fängelse en månad. Enligt tingsrätten finns det inte möjlighet för påföljd som inte är frihetsberövande på grund av den höga promillehalten samt det faktum att mannen körde av vägen. 

Den dömde är hemmahörande i ett grannlän.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt