Annons:

UPPGIFTER: Välkänd kriminell misstänkt för mord

En av de män som misstänks för mord i Storebro har dömts för en mängd brott under de senaste åren. Foto: Ossian Mathiasson

UPPGIFTER: Välkänd kriminell misstänkt för mord

Den yngre av de två män som sitter anhållna misstänkta för mord i Storebro är en välkänd person inom svenskt rättsväsende. Det kan vår tidning berätta i dag.

Annons:

Natten mellan söndag och måndag hittades en kvinna död i en lägenhet i Storebro. I bostaden befann sig två män, en cirka 35 år och en cirka 60. Båda två sitter anhållna misstänkta för mord, den yngre är misstänkt på sannolika skäl och den äldre skäligen misstänkt.

 Dömd vid flera tillfällen

Vår tidning har fått flera uppgifter om den yngre mannen och det ska röra sig om en person som är dömd vid flera tillfällen under de senaste åren.  

2015 dömdes mannen för två fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han friades för en grov stöld i samma dom. Straffet blev en villkorlig dom.

I en dom från 2018 dömdes mannen för rattfylleri, två olovliga körningar, stöld och två ringa narkotikabrott. Han friades för ett tillgrepp av fortskaffningsmedel och ett rattfylleri. Straffet blev fängelse i en månad.

Krossade fönster med stor yxa

Samma år dömdes mannen till fängelse i nio månader för grovt olaga hot, skadegörelse och ringa narkotikabrott. Mannen hade då krossat ett fönster i en fastighet med en stor yxa och sedan huggit hål i målsägandens ytterdörr med samma yxa samt dödshotat honom.

Händelsen inträffade i Gamleby.

I mars i år dömdes mannen för flera nya brott: misshandel, våldsamt motstånd, grov olovlig körning, rattfylleri, två ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han friades från en ringa stöld och ett tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Straffet blev fängelse i tre månader. 

Dödsorsaken ännu inte fastställd

Sedan dess är mannen inte dömd för några nya brott vid Kalmar tingsrätt. Under natten mellan söndag och måndag hittades en kvinna i 35-årsåldern död i hans bostad, enligt uppgifter till vår tidning. Polisen har bekräftat att kvinnan var bekant med de två män som nu sitter anhållna.

Kvinnans dödsorsak är ännu inte fastställd.

Mer om händelsen kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt