Annons:

LÄNET: Utsatte barn för grovt sexuellt övergrepp – döms till fängelse

En man i 70-årsåldern från Kalmar län döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn vid elva tillfällen. Mannen döms till 18 månaders fängelse.

Annons:

Flickan berättade vad mannen, som också är hennes släkting, hade gjort för en nära vän. Hon bad vännen att inte berätta hemligheten vidare. 

Men kompisen berättade för sin mamma som i sin tur berättade för den utsatta flickans förälder.

Så uppdagades mannens systematiska utnyttjande av flickan.

Flickan ska ha blivit utsatt av den manliga släktingen i 70-årsåldern vid elva tillfällen under flera års tid. Tingsrätten anser att den unga flickans berättelse om händelseförloppet är trovärdigt och självupplevt.

Mannen har medgett att han smekt flickan utanpå kläderna, men förnekar i övrigt allt. I rätten har han förklarat att han ville kontrollera om han var potent eller inte. 

I samtliga elva fall bedöms händelserna som grovt sexuellt övergrepp mot barn. Vid ett av tillfällena ville åklagaren att det skulle rubriceras som våldtäkt mot barn, men den linjen gick inte tingsrätten på.

Frias i annat fall

Mannen stod även åtalad grovt sexuellt utnyttjande av barn samt våldtäkt mot barn i början av 2000-talet, då mot en annan underårig släkting. Där frias mannen helt. Tingsrätten anser inte att man kan döma honom för någon av brottsrubriceringarna enligt den lagstiftning som gällde vid tidpunkten.

Påföljden blir fängelse i ett och ett halvt år. Han ska också betala skadestånd till flickan på 125 000 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt