Annons:

Larm om brand i lägenhet var grillning: "Högst olämpligt"

På måndagskvällen kom larm om en brand i lägenhet i Virserum. Räddningstjänsten hade först svårt att hitta adressen – och senare visade det sig vara grillning på en helt annan balkong som orsakat utryckningen.
– Vi önskar gärna att den som ringer in stannar kvar på platsen, säger Ulf Bowein, vid räddningstjänsten.

Annons:

Larmet som kom vid 20.50-tiden på måndagskvällen sa att det var öppna lågor på en balkong och att det fanns stor spridningsrisk. Det gjorde naturligtvis att räddningstjänsten tog larmet på största allvar.

Den första styrkan var på plats inom bara några minuter, men kunde inte hitta någon brand.

– Vi gick igenom huset och kontrollerade, men kunde inte hitta någonting. Vi ringde även inringare, men kunde inte få tag i denne. Av en tillfällighet sökte vi igenom även grannfastigheterna utan att få någon indikation. Till slut hittar vi en fastighet mitt emot där en person kommer ut och säger att man sett rökutveckling, säger Ulf Bowein, vid räddningstjänsten.

Det visade sig vara en helt annan fastighet och adress. 

– När vi kommer upp visar det sig att familjen har grillat och det såg ut som att det hade brunnit. Det var aldrig någon fara, men det är mörkt ute och man trodde att det brann. Grillning är i allra högsta grad olämpligt under de här omständigheterna.

Uppmaningen

Räddningstjänsten vill naturligtvis att personer larmar så fort de kan, men har ändå en uppmaning:

– Man kan önska att den som ringer in stannar kvar på platsen tills blåljuspersonal är på plats. I det här fallet hade det varit väldigt värdefullt. Nu var det ingen fara, men hade det varit skarpt läge hade vårt arbete försvårats och dröjts. Vi vill att man ska ringa en gång för mycket, men en uppmaning är att stanna kvar på platsen. Nästa gång kan det vara skarpt läge.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt