Annons:

HUND BLEV SVÅRT BITEN I VIRSERUM – FICK AVLIVAS

Polisen har fått in två anmälningar om brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter från Virserum. I första fallet, som inträffade förra måndagen, blev en hund biten i benet och fick sedermera avlivas. 

Annons:

Den första händelsen är från måndagen den 24 januari. Här har polisen fått in uppgifter om att en hundägare, en man i 45-årsåldern, har varit ute på promenad med två hundar. Den ena hunden sprang iväg och hundägaren, som kort därpå hörde hundskall, drog sig ditåt och upptäckte att hunden var skadad i benet och att det var en man med två stora hundar i närheten, som sa att hans hundar inte hade skadat hunden. Hunden fick avlivas efter skadan.

– Det är inget ärende som drivs av polis längre så det är nedlagt, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. 

Andra ärendet är också nedlagt

Den andra händelsen är från i fredags och inträffade också i Virserum. Det är en man som har låtit sin hund springa lös och blivit biten av en annan hund ett antal gånger men man har inte kunnat se några skador på hunden vid anmälningstillfället. 

– Ägaren har i anmälan uppgett att han ska åka till veterinären och återkomma. Ärendet är också nedlagt. Ägaren ska ha haft sin hund under uppsikt när det plötsligt kom en stor lösspringande hund, säger Hultman.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt