Annons:

Man döms för flera stölder som han inte minns

Kalmar tingsrätt har dömt en man från Hultsfreds kommun för flera stölder i Kalmarområdet i december 2018. Foto: Jakob Karlsson

Man döms för flera stölder som han inte minns

En man i 30-årsåldern, boende på en mindre ort i Hultsfreds kommun, har dömts till skyddstillsyn för fyra fall av ringa stöld, ett fall av stöld och ringa narkotikabrott. 

Annons:

Det började dagen före julafton 2018 när den nu dömde mannen stal ett par jeans, ett par skor, strumpor, en klocka, ett par vantar och en plattång från fyra olika butiker vid ett köpcentrum Kalmar och blev misstänkt för ringa stöld. Han har i förhör sagt att han stal för att få ihop julklappar till familj och vänner och gjorde det med en avbitartång och en skruvmejsel. Vid huvudförhandlingen kom han inte ihåg att han hade berättat det och hade inget minne från polisförhöret. 

Två dagar senare, på juldagen, tog han sig in i ett garage på en adress i Kalmar och stal en cykel, en motorsåg, en matkniv, elverktyg, en kopplingsdosa och en mejselsats till ett okänt men icke ringa värde.

Minns inte stölden från garaget

En polispatrull grep mannen när han cyklade och hade en mängd gods på sig. När han greps erkände han stöld av allt förutom cykeln men efter en stund kom erkännandet av cykelstölden också. Det enda han har uppgett vid huvudförhandlingen är att han inte minns händelsen på grund av att han var inne i ett missbruk.

När han greps blev han också misstänkt för två fall av ringa narkotikabrott, vilket är det enda han har erkänt. 

Han döms för ett fall av stöld, fyra fall av ringa stöld och två fall av ringa narkotikabrott till skyddstillsyn. Det rör sig om återfall i likartad brottslighet och Kalmar tingsrätt finner att den mest lämpade påföljden är en ny skyddstillsyn som förenas med Kriminalvårdens behandlingshem Brottsbrytet. 

Han ska även betala skadestånd till två av butikerna avseende den stulna klockan och de stulna jeansen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt