Annons:

Bröt sig in hos släkting – mitt under begravningen

Mitt under den gemensamma släktingens begravning bröt sig kvinnan in i mannens hus. Foto: MostPhotos

Bröt sig in hos släkting – mitt under begravningen

En släkting bröt sig in hos en man i Hultsfred när mannen var på en begravning ett dussintal mil bort. Kvinnan döms nu för grov stöld.

Annons:

Händelsen inträffade under 2017. Den drabbade mannen, cirka 50 år, är relativt nära släkt med kvinnan vars ålder är cirka 35. En gemensam släkting till de två personerna hade nyligen avlidit och i mitten av juni var det begravning, som hölls många mil från Hultsfred.

Mannen åkte till begravningen och när han kom hem mötte han ett helt upp- och nedvänt hus. Nu visar det sig att det var hans släkting som begick den grova stölden.

Slipper fängelse

Kvinnan har nekat, men binds till brottet genom vittnesuppgifter och fingeravtryck. När mannen lämnade huset på morgonen bröt hon sig in och stal en mängd olika prylar, bland annat mannens kassaskåp. Utöver det stals även ett samurajsvärd, alkohol, kläder, klockor, smycken och en tavla. Värdet uppgår till 54 000 kronor, vilket kvinnan nu ska betala i skadestånd till mannen.

Offret har även hävdat att kvinnan stal 150 000 i kontanter, men att de fanns i kassaskåpet har åklagaren inte kunnat bevisa.

Kvinnan är dömd vid 33 tillfällen och mestadels för narkotikabrott. För närvarande avtjänar hon ett straff med skyddstillsyn och särskild behandlingsplan för en grov misshandel. Straffet motsvarar 18 månader i fängelse. Även för den grova stölden i Hultsfred döms kvinnan till skyddstillsyn.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt