Annons:

Man döms för flera brott – rätten säger nej till utvisning

En man från Hultsfred döms för en rad brott – bland annat för en misshandel av en Vimmerbybo. Åklagaren ville utvisa mannen, men det säger rätten nej till.

Annons:

Brotten som mannen begått ligger långt tillbaka i tidne. Det handlar om en misshandel i mars 2018 och under samma år döms mannen även för två olovliga körningar, en vårdslöshet i trafik och en hastighetsöverträdelse.

Han frias från en stöld på Intersport i Vimmerby där han var misstänkt för att ha stulit kläder till ett värde av cirka 4 500 kronor. Straffet blir skyddstillsyn och ett skadestånd på 5 500 kronor till Vimmerbybon.

Skallade Vimmerbybon 

Mannen skallade Vimmerbybon under en utekväll på Metropol i Hultsfred. Målsägande har berättat att han avstyrt ett bråk som gärningspersonen varit inblandad i och att han sedan blivit skallad tre gånger om.

Gärningspersonen har erkänt en skallning, men hävdat att han agerat i nödvärn. Den förklaringen köper inte tingsrätten som dömer mannen för misshandel.

Blir inte utvisad

När det gäller stölden anser rätten att bevisningen är för tunn och att åklagaren inte lyckats tydliggöra exakt vad som ska ha stulits och till vilket värde. Mannen har nekat till brottet.

Däremot har han erkänt trafikbrotten som han döms för.

Hultsfredsbon förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. Straffet blir skyddstillsyn. Eftersom rättsprocessen tagit tid slipper mannen samhällstjänst. Han blir inte heller utvisad, vilket åklagaren yrkade på. Någon sådan bedömning finns inte med i domen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt