Annons:

MAN ÅTALAS FÖR GROVA BROTT – SKA HA VÅLDTAGIT BARN

En man åtalas för en rad mycket allvarliga brott mot närstående barn. Foto: MostPhotos

MAN ÅTALAS FÖR GROVA BROTT – SKA HA VÅLDTAGIT BARN

En man i 60-årsåldern åtalas för en rad grova brott mot flera personer som han varit närstående till. Det handlar bland annat om flera grova fridskränkningar och en våldtäkt mot ett barn. Brotten har utförts i Hultsfred och Västervik.

Annons:

Våldtäkten ska ha inträffat mellan 2013-2014 och mannen ska ha utfört en handling som är jämförlig med samlag på ett barn i tioårsåldern. Fem år senare ska mannen ha tryckt sitt könsorgan mot flickan och tafsat på henne. Den händelsen rubriceras som grovt sexuellt övergrepp mot barn och ska ha inträffat under 2019.

Samma rubricering gäller för övergrepp mot en annan flicka som var under 15 år. Vid tre olika tillfällen mellan 2015-2020 ska mannen ha tafsat på flickans underliv.

Mannen är närstående till båda flickorna. 

Fyra fall av grov fridskränkning

Gentemot de två flickorna och mot ytterligare två personer åtalas mannen för grov fridskränkning. Samtliga har pågått mellan 2015 och 2020. Den åtalade ska ha utsatt offren för misshandel, sexuella ofredanden, skadegörelse och olaga hot. 

I målet finns en femte målsägande som mannen ska ha utsatt för fyra-fem sexuella ofredanden mellan 2015-2020. Även den personen var under 15 år när gärningarna begicks. 

Åklagaren har samlat en bred bevisning som bland annat innehåller närmare 20 förhör. Mannen greps den 29 april i år, men blev sedan frigiven den 3 maj. Den 14 maj blev han anhållen och har suttit häktad sedan den 15:e.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt