Annons:

MAN I VÄSTERVIK KNIVHOTAD NÄR HAN LÄMNADE BARNEN PÅ FÖRSKOLAN

En man ska i morse ha blivit knivhotad utanför en förskola i Västervik. Den attackerande mannen körde bland annat upp en stor kniv i mannens ansikte och hotade sprätta upp honom. Polisen söker nu efter gärningsmannen i centrala Västervik.

Annons:

Tidigt i morse, precis när en man hade lämnat sina barn på förskolan Resedan i centrala Västervik, attackerades han av en knivbeväpnad man.

– Han kom på cykel och körde omkull precis framför mig när jag var på väg till bilen. Han blev som tokig, undrade vad jag stirrade på, sprang mot mig och slet upp den största kniv jag har sett. Han hade mjukisbyxor på sig, och hade haft kniven nedstoppad i dem, berättar mannen.

Mannens barn och en förskolepedagog stod i ett fönster och vinkade av honom, vilket gjorde att de blev vittnen till hela händelsen. Den utsatte mannen försökte direkt ta sig tillbaka in på förskolan.

"Skulle sprätta upp mig"

– Grindarna till förskolan är barnsäkra, och först fick jag inte upp dem. När han var som närmast hade jag kniven bara centimeter från ansiktet. Samtidigt skrek han åt mig att han skulle sprätta upp mig med den och sticka sönder mig. Precis då fick jag upp grinden, slängde igen den med full kraft, och lyckligtvis slog spärren i, berättar mannen.

– Min enda tanke då var att försvara mig om han skulle komma efter. Jag höll koll på honom och när jag vände mig om och gick mot förskolan började han skrika, gick till sin cykel och försvann därifrån.

Misstänks ha varit drogpåverkad 

Den utsatte mannen misstänker att förövaren var påverkad av något.

– Det måste han ha varit. Det kändes som att han inte hade koll på någonting. Om jag hade kommit några minuter senare så hade jag mött honom med barnen, och jag tror inte att han hade brytt sig. Det gick inte att prata honom till rätta, utan jag höll mig bara tyst.

Mannen identifierad

Polis kallades omedelbart till platsen och höll förhör.

Den misstänkte mannen är nu också identifierad. En vän till den utsatte mannen hade sina aningar om vem gärningsmannen kunde vara. Hon skickade en bild till honom, och det visade sig stämma.

Signalementet på mannen är att han är cirka 180 centimeter lång, har kort mörkt hår och skägg, mörka kläder och svarta mjukisbyxor.

Polisen söker efter gärningsmannen

– Det var riktigt obehagligt. Jag har aldrig varit med om något liknande, och sådant här ska bara hända på film. Det är polispatruller ute i Västervik och letar. De har stoppat flera personer och skickat bilder till mig, men ingen har stämt hittills, berättar mannen på fredagsmorgonen.

Susanne Hafström på polisen i Västervik bekräftar det inträffade.

– Det stämmer att det finns en anmälan om olaga hot upptagen vid klockan 06.15 i morse. Patrull har varit på plats och haft kontakt med målsäganden. Nu letar vi efter gärningsmannen, säger hon.

Förskolan Resedan kommer enligt den utsatte mannen hålla alla barn inne idag och ha dörrarna låsta.

 

Uppdatering kl 18:30:
Strax efetr klockan 18.00 på fredagskvällen meddelar inre befäl på polisen i Kalmar att man ännu inte funnit den misstänkte gärningsmannen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt