Annons:

Han fick sin bil beskjuten – ”Känns jäkligt träligt”

Såhär såg Filip Engdahls bakruta ut efter att ha beskjutits med ett luftvapen. Foto: Privat

Han fick sin bil beskjuten – ”Känns jäkligt träligt”

Filip Engdahl från Kisa hade precis fått sin nya bil och tog en sväng till bilträffen vid ishallen i Vimmerby i fredags. Det blev ingen vanlig bilträff – minst sagt. Plötsligt gick bakrutan i tusen bitar efter att bilen blivit beskjuten.
– Det är tråkigt att man ska ta till det alternativet, berättar han.

Annons:

Personbil beskjuten i Vimmerby. Ja, i fredags kväll hände det faktiskt. En stund efter att Filip Engdahl hade parkerat sin bil på parkeringen för att sitta och snacka lite med kompisar small det till ordentligt.

– Vi var ett par kompisar och snackade lite skit och det var inget mer med det. Vi satt i bilen och plötsligt hör jag ljudet av en ruta som exploderar. Allihop undrade vad det var som hände och först tänkte jag att det säkert bara var spänningar i rutan. Jag gick ut och kollade hur det såg ut och då såg jag ett litet hål i rutan från ett skott. Rutan gick i tusen bitar.

 "Aldrig varit med om något liknande"

Som tur var kom det inte in någon större mängd glassplitter i kupén.

– Min kompis satt precis vid dörren, men fick inget glas på sig så det var tur.

Vid skottögonblicket fanns cirka tio bilar vid parkeringen.

– Jag var där vid tio och hade suttit och pratat med några från Kisa i en timme ungefär innan rutan gick sönder. Det åkte runt en del bilar och det var rätt stökigt på den andra änden av parkeringen.

Hur reagerade du på händelsen?

– Jag var mer rädd att någon i bilen hade skadat sig. Jag känner att man har ett ansvar för de som åker med i bilen och det var tur att ingen blev skadad. Det är tråkigt att det händer, jag har aldrig varit med om något liknande.

 "Vissa beter sig som svin"

Vem som kan ha skjutit är oklart och så även hur utredningen av händelsen fortlöpt under helgen. Polisens ledningscentral hänvisar till inre befäl i Kalmar län och inre befäl i Kalmar län hänvisar till polisens ledningscentral.  

Filip Endahl säger såhär:

– Jag såg ingen i närheten och ingen aning om vad det var. Som bilen stod så kom skottet från husen, men jag har ingen aning om vem som sköt. Det är tråkigt att folk ska ta till det alternativet istället för att prata med folk. Jag brukar inte vara ovän med folk, men det kanske är någon som bor i närheten som inte tycker om att folk ses och vill att man ska vara på ett annat ställe. Jag kan hålla med om att vissa beter sig som svin på en sådan där grej. Jag försöker alltid ta med burkar och skit när vi åker därifrån, vi lämnar det inte efter oss. Jag tycker att det är synd att man måste göra något sådant här än att be oss vänligen. Då skulle vi göra som de säger. Vi är inte farliga människor.

Bakrutan har Filip redan köpt en ny.

– Jag gick och köpte en ruta igen i lördags så jag kan ut och åka igen. Det är jäkligt träligt, men bor man på landet behöver man bilen dagligen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt