Annons:

GRANNKOMMUNEN: Män döms till långa fängelsestraff för att ha våldtagit unga flickor

Två män i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit två unga flickor i Oskarshamn. Våldtäkterna skedde i juli i år.

Annons:

Det var i somras som tre unga flickor åkte hem till de två männen för att festa. Två av flickorna blev berusade och natten slutade med att båda männen våldtog två av tonårsflickorna. 

Männen har aldrig nekat till vad som faktiskt hände, men har hävdat att flickorna var på det frivilligt. Männen säger sig ha trott att den flickan som var under 15 år i själva verket var äldre. 

I domen konstaterar tingsrätten att flera vittnen berättat att flickornas ålder diskuterats under kvällen. Genom att få flickorna att dricka alkohol har de två unga männen påverkat flickornas "möjlighet att fatta rationella beslut". 

Sex års fängelse

Rättsintyget visar att den flickan som är över 15 år gammal fått skador som inte kan anses som lindriga till följd av övergreppen. Hon ska ha varit så pass berusad att hon inte orkade göra motstånd. Hon ska även ha bett männen att lämna sovrummet, vilket de inte gjorde. Tingsrätten menar att flickan befunnit sig i en särskild utsatt situation och att männen agerat "särskilt hänsynslöst och rått" med tanke på omständigheterna.

Männen döms för grov våldtäkt samt grov våldtäkt mot barn och ska avtjäna ett sexårigt fängelsestraff. Tillsammans de också betala ett skadestånd på 165 000 kronor till de utsatta flickorna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt