Annons:

Frikänd från våldtäkt begär ekonomisk ersättning

En man från Hultsfred, som var brottsmisstänkt och friades från alla misstankar i hovrätten, vill ha skadestånd. Foto: Pixabay

Frikänd från våldtäkt begär ekonomisk ersättning

En Hultsfredsbo i 20-årsåldern, som frikänts från våldtäkt mot barn, begär ekonomisk ersättning hos Justitiekanslern för tiden som han satt frihetsberövad.

Annons:

Han satt häktad i drygt fyra månader och dömdes i Kalmar tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse samt tio års utvisning från Sverige för att ha haft sexuellt umgänge med en minderårig flicka.

Mannen överklagade tingsrättens dom och fick rätt i Göta hovrätt som rev upp domen och friade mannen helt och hållet. Skälet är att det inte anses bevisat att mannen kände till att flickan var under 15 år.  

Nu har han, med hjälp av sitt ombud, gjort en ansökan om ekonomisk ersättning till Justitiekanslern eftersom han var häktad i flera månader innan han blev friad från alla misstankar. 

Han skriver att ersättningen bör vara högre än vanligt med tanke på att han inte kunnat avsluta sina studier, att han är arbetslös och att händelsen har lett till ett medialt intresse. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt