Annons:

Man körde rakt igenom rondell utanför Målilla – åtal väckt efter vansinneskörningen

En man åtalas misstänkt för vårdslöshet i trafik efter att ha kört igenom en rondell i Målilla och orsakat en trafikolycka. Foto: Privat

Man körde rakt igenom rondell utanför Målilla – åtal väckt efter vansinneskörningen

En man i 35-årsåldern från Oskarshamns kommun åtalas misstänkt för vårdslöshet i trafik. Han körde rakt igenom en rondell utanför Målilla och in i ett staket och en lyktstolpe på rondellens motsatta sida. 

Annons:

Det var den 1 september tidigare i år som trafikolyckan inträffade i en rondell vid korsningen för väg 23/47 i Målilla. 

Föraren, en man i 35-årsåldern, har åtalats misstänkt för vårdslöshet i trafik då han körde en personbil och brast i uppmärksamheten framåt. Enligt åtalet har han i hög hastighet kört rakt in i en rondell, förlorat kontrollen över bilen som fortsatt in i ett staket och en lyktstolpe på rondellens motsatta sida. 

Föraren förnekar brott

Han orsakade olyckan genom att ta en medveten risk eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som krävts för att minska riskerna för en olycka. 

Den nu åtalade mannen förnekar brott trots att trafikmålsanteckning och fotografier är till styrkande av trafikolycka. 

Om den tilltalade mannen väljer att erkänna gärningen så återkallas den muntliga bevisningen och målen kan avgöras utan huvudförhandling, enligt åklagaren. Åklagarens påföljdsförslag är 10 000 kronor i dagsböter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt