Annons:

Man från kommunen döms för flera brott begångna samma dag

En man från Hultsfreds kommun döms av Eksjö tingsrätt för flera brott, bland annat misshandel, olaga hot och skadegörelse. Påföljden blir skyddstillsyn.

Annons:

 

 

Enligt domen har mannen, som är i 35-årsåldern, bland annat slagit en kvinna och dragit henne i håret. Detta hände i april 2019 i en grannkommun. I anslutning till den händelsen ska mannen också ha hotat att slå ihjäl kvinnan.

Samma dag har han också tagit en bil och först kört in i en annan mans bil och sedan in i en byggnad. Skador för ”ett icke ringa värde” uppstod då på bilarna, och skador uppstod även på byggnaden.

Utöver dessa brott döms mannen också för ringa narkotikabrott sedan han innehaft cannabis - även det samma dag, samt för överträdelse av kontaktförbud vid fyra tillfällen under perioden november 2019 och januari 2020.

Påföljden bestämdes till skyddstillsyn samt en särskild föreskrift om att mannen ska underkasta sig den psykiatriska vård som Kriminalvården anser behövlig.

Mannen ska också betala skadestånd till den misshandlade kvinnan med 16 300 kronor samt till bilägarens försäkringsbolag med drygt 60 000 kronor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt