Annons:

FLERA STÖLDER I LÖNNEBERGA-TRAKTEN UPPTÄCKTA

Flera personer utanför Lönneberga har drabbats av inbrott och stöld på sina gårdar. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

FLERA STÖLDER I LÖNNEBERGA-TRAKTEN UPPTÄCKTA

Flera inbrott och stölder har upptäckts i ungefär samma område på landsbygden utanför Lönneberga och Silverdalen. 

Annons:

Ett av inbrotten har skett i ett garage utanför Lönneberga. Någon eller några okända gärningspersoner har tillgripit verktyg någon gång mellan torsdag förmiddag och fredag lunch. Det som har stulits är 40 liter bensin, flera motorsågar av märket Husqvarna och Hitachi, en vinkelslip och en skruvdragare. Något sammanlagt värde på stöldgodset framgår inte av anmälan. 

Även den andra anmälan kommer från en person i samma område. Vid 16.30-tiden på torsdagen stals en röjsåg, en motorsåg och en mutterdragare från gården. 

– Enligt anmälan ska det ha funnits personal på plats under tiden som stölden begicks, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. 

Den tredje stöldanmälan kommer från en person som bor en liten bit ifrån de två andra målsägandena. Målsägande i detta fall skulle hämta sin bil och upptäckte att nyckeln till garagedörren inte var ordentligt omvriden. När målsägande körde ut bilen gjordes upptäckten att bagageluckan inte var tillräckligt stängd och någon hade rört runt bland sakerna i bagagen men ingenting saknades. Målsägande gick runt ladugården och såg att någon hade försökt bryta på fyra dörrar men inte lyckats få upp någon av dem. Det visade sig dock att tjuvarna hade fått med sig en skruvdragare som låg i en verktygsväska på logen. Det har inträffat någon gång mellan torsdag kväll och fredag morgon.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt