Annons:

Man promenerade på tågspår – lokföraren lyckades stoppa tåget

En lokförare uppmärksammade en man som befann sig på tågspåret i Rosenfors i måndags och fick stopp på tåget i tid. Foto: Ossian Mathiasson

Man promenerade på tågspår – lokföraren lyckades stoppa tåget

En lokförare uppmärksammade i höjd med Rosenfors att en man promenerade på järnvägsspåret och lyckades få stopp på tågets framfart.

Annons:

Transdev Sverige AB, som bedriver tågtrafiken på Kustpilen mellan Linköping och Kalmar, har gjort en anmälan om brott mot järnvägslagen/otillåtet spårbeträdande.

Vid 12.30-tiden i måndags uppmärksammade lokföraren, som körde tåget mellan Linköping och Kalmar, att en man befann sig på järnvägsspåret i höjd med Rosenfors i Hultsfreds kommun. Lokföraren lyckades på stopp på tåget, tilltalade mannen som var ute och gick med stavarsvarade och han svarade ”att han går dit bäst han vill”. 

Var lokföraren nära att köra på mannen på spåret?

– Lokföraren fick bromsa och hann stanna tåget. Det framgår inte i anmälan om lokföraren var nära eller inte. Lokföraren var dock orolig och blev skärrad av händelsen, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. 

Enligt Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn har ärendet lagts ner då man inte vet vem den misstänkte mannen är och har därmed inget att gå på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt