Annons:

ÅTAL VÄCKT: HOTADE ATT BRÄNNA NED TONÅRINGENS HUS

En före detta Hultsfredsbo åtalas för dödshot mot en familj i Vimmerby kommun. Foto: Arkivbild

ÅTAL VÄCKT: HOTADE ATT BRÄNNA NED TONÅRINGENS HUS

En man i 25-årsålden åtalas för tre fall av olaga hot. Bland annat ska han ha hotat att bränna ned en tonårings bostad i Vimmerby kommun och hotat att döda/skada tonåringen och dennes familj.

Annons:

Mellan den 1 och 7 oktober fick tonåringen motta flera hot från mannen. I telefonsamtal och i meddelanden hotade mannen att döda/skada tonåringen och dennes familj samt att bränna ned familjens hus.

Vid ett tillfälle har han skickat en bild på tre patroner till tonåringen och låtit tonåringen förstå att de var avsedda för offrets familjemedlemmar. Vid ett annat har han hotat att skada tonåringens syskon.

Hela familjen, hemmahörande i Vimmerby kommun, är uppsatt som målsägande och åklagaren menar att hoten var menade att skapa ”allvarlig rädsla” för deras säkerhet.

Har erkänt vissa delar

Samma man har hotat en annan tonåring i syfte att få reda på var tonåringen i det första ärendet samt en annan person befann sig. Detta hände i slutet av 2019.

I det tredje fallet hotades den andra personen som mannen sökte. I ett telefonsamtal sa mannen att både dennes och tonåringens familjer riskerade att dödas. Även detta skedde hösten/vintern 2019.

Mannen som åtalas är numera bosatt i Göteborg, men har tidigare bott i Hultsfred. I förhör har han erkänt vissa delar av åtalet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt