Annons:

HULTSFREDSBO HÄKTAD – HADE BILEN FULL MED 800 KILO TOBAK

En man i 30-årsåldern från Hultsfred har häktats misstänkt för olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor. Foto: MostPhotos

HULTSFREDSBO HÄKTAD – HADE BILEN FULL MED 800 KILO TOBAK

En man i 30-årsåldern från Hultsfred har häktats misstänkt för olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor. Han hade bilen full med 800 kilo tobak när polisen gjorde kontroll av hans bil som stod parkerad utanför just polishuset (!). 

Annons:

Det var för en vecka sedan som Hultsfredsbon, en man i 30-årsåldern, blev gripen och anhållen misstänkt för olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor. Han blev häktad av Blekinge tingsrätt i slutet av förra veckan. 

– Det rör sig om en ganska stor mängd tobak som påträffades i en bil i Karlskrona. Det rör sig inte om införsel till landet utan det är att man har förflyttat tobak som är punktskattepliktig vara inom landet utan att man har vidtagit de åtgärder som krävs för detta. Vi vet inte varifrån man har förflyttat den här tobaken, säger kammaråklagare Malin Niklasson. 

Hur mycket tobak rör det sig om?

– Det är uppmätt till en bit över 800 kilo. Det är väldigt mycket i mängd. Det rör sig om 50-talet säckar som man har tagit i beslag. Det är någon form av röktobak, säger Niklasson. 

Kontroll av en ren slump

Att polisen gjorde denna kontroll är av en ren slump, enligt Niklasson.

– Den här bilen med tobak stod illa parkerad utanför polishuset och det är därför man har kontrollerat bilen. 
Han greps och anhölls förra tisdagen och sitter numera häktad i väntan på att åklagaren ska väcka åtal. 

Hur ser bevisningsläget ut? 

– Bevisningen är god på så sätt att han är påträffad med den här bilen där tobaken finns. Vi har en del utredningsåtgärder som vi ska göra. 

Vad har han sagt i förhör med er?

– Han förnekar brott. Jag kommer inte gå in närmare på vad han har uppgett kring gärningen i och med att det finns en medmisstänkt i detta. Det sitter ytterligare en person häktad för inblandning i detta. Han är hemmahörande i Karlskrona och greps i anslutning till den här bilen i Karlskrona. 

Då ska åtal vara väckt

Åtal ska vara väckt senast den 29 januari och Malin Niklasson tror att hon kommer behöva begära mer tid. 

– Jag tror inte att jag kommer kunna väcka något åtal då. Vi kommer eventuellt behöva skicka tobaken på analys och det brukar ofta dra ut på tiden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt