Annons:

ATTACKEN I VETLANDA: BILDEN AV MISSTÄNKTE 22-ÅRINGEN BÖRJAR KLARNA

Bilden av den 22-åring som misstänks för attacken i Vetlanda under onsdagen börjar klarna. Foto: TT

ATTACKEN I VETLANDA: BILDEN AV MISSTÄNKTE 22-ÅRINGEN BÖRJAR KLARNA

I dag är det ett Vetlanda som vaknar upp i chock efter onsdagens blodiga attack där sju personer skadades, varav tre vårdas med livshotande skador. Samtidigt börjar bilden av den misstänkte gärningsmannen att klarna – en 22-årig man bosatt på orten som kom till Sverige 2018.

Annons:

Det var strax innan klockan 15 på onsdagen som larmen började strömma in till polisen. En man gick runt i de centrala delarna av staden och attackerade människor med vad som både sagts vara kniv och yxa. Polisen bekräftar dock bara att det handlar om någon form av tillhygge.

Knappa tjugo minuter senare greps den misstänkte gärningsmannen av polisen, som i samband med gripandet även blev skjuten av polisen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha blivit skjuten i benet.

Attackerna ska ha skett på fem olika platser i centrala Vetlanda, samtliga i närheten av Resecentrum.

Tre med livshotande skador

Sju personer föll offer för gärningsmannens. Sent på onsdagskvällen meddelade Region Jönköping att tre av de totalt åtta skadade (inklusive gärningsmannen) har livshotande skador, två har allvarliga skador, två har måttliga skador och en har lindriga skador.

Samtliga åtta är inlagda på sjukhus. De drabbade vårdas på regionens tre sjukhus, Höglandsjukhuset Eksjö, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping samt Värnamo sjukhus.

Vid polisens presskonferens på onsdagskvällen uppgav man att gärningsmannens skador inte är allvarligare än att man räknar med att snart kunna höra honom, vilket man nu förbereder.

Detta är gärningsmannen 

Bilden av gärningsmannen börjar också klarna.

Under natten genomförde polisen en husrannsakan i den misstänkte mannens lägenhet i Vetlanda.

Enligt uppgifter till tidningen Expressen ska gärningsmannen vara en 22-årig man som har bott på sin nuvarande adress i knappt ett år. Dessförinnan bodde han på en mindre ort i Vetlanda kommun. Den misstänktes uppehållstillstånd ska ha gått ut för en tid sedan, och han väntade på ett nytt.

Mannen kom till Sverige 2018, är medborgare i ett land i Mellanöstern och är tidigare dömd för ett ringa narkotikabrott. 

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Inom ramen för förundersökningen utreder man också, tillsammans med Säpo, om det finns eventuella terrormotiv.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt