Annons:

Andreas Brändström avgår som chef på Virserums konsthall efter ett år på posten. Foto: Ossian Mathiasson

CHEFEN LÄMNAR KONSTHALLEN – EFTER ETT ÅR POSTEN

Det blev bara ett år som chef på Virserums konsthall för Andreas Brändström. Han har sagt upp sig och gör sin sista arbetsdag på fredag.

Annons:

Det var i september förra året som Andreas Brändström tillträdde tjänsten som ny konsthallschef på Virserums konsthall. Han kom närmast från Kristinehamns konstmuseum där han hade varit museichef i drygt tre år. Stockholmaren, med lång erfarenhet från konstvärlden, väljer nu att avgå som chef för konsthallen i Virserum.

Han har på eget initiativ sagt upp sig och kommer avsluta sin tjänst på konsthallen den 10 september. Han går vidare till en tjänst i Berlin. Carolina Jonsson, tidigare producent, går in som tillförordnad chef för Virserums Konsthall.

"Det har varit ett väldigt roligt år med några fina utställningar i en konsthall som är unik, inspirerande och har en stor potential rätt utnyttjad. Jag har varit på väg till Berlin under flera år och plötsligt så fanns erbjudandet där så jag kunde inte tacka nej, samtidigt som jag kommer att sakna Virserums Konsthall och de utmaningar konsthallen står inför", säger Andreas Brändström i ett uttalande i pressmeddelandet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt