Annons:

Elisabeth om nya chefsjobbet:

Elisabeth Karlsson är ny chef för miljö- och byggnadsförvaltningen. Foto: Privat

Elisabeth om nya chefsjobbet: "Blir spännande"

Anders Helgée har varit miljö- och byggnadschef i över 20 år. När han går i pension blir det Elisabeth Karlsson som får jobbet.
– Det ska bli spännande, säger hon.

Annons:

Elisabeth Karlsson som bor i Gissebo i Västerviks kommun började arbeta i Hultsfreds kommun redan 1989. Där blev hon kvar till 1996.

– Jag började som miljö- och hälsoskyddsinspektör och det var jag även i Västerviks kommun. Där jobbade jag i tolv år, säger Elisabeth Karlsson. 

Efter det blev det jobb på Länsstyrelsen där hon var i tio år innan hon vände åter till Hultsfreds kommun. Sedan februari 2019 har hon varit avdelningschef på miljöavdelningen.

– Jag har trivts väldigt bra och efter moget övervägande valde jag att söka den här tjänsten. Jag insåg att jag med den erfarenhet jag har samlat på mig kunde bidra till den här organisationen, och utveckla och leda förvaltningen på ett bra sätt även i fortsättningen, säger hon.

"Brinner för det här"

Den 1 oktober tillträder hon tjänsten och fram tills dess kommer hon jobba en del med Anders Helgée innan hans pensionering.

– Jag brinner för det här. Det är viktigt att fortsätta utveckla samverkansformer inom vår kommunala värld och göra det med både medborgarna och verksamheterna. Vi, i vår roll som myndigheten, vill arbeta vidare för att det ska vara lätt för våra medborgare att göra rätt. I den mån vi hinner kommer jag och Anders jobba tillsammans, men jag vill betona att det här är ett lagarbete vi gör och så ska det vara även i fortsättningen.

Hur ser du på att jobba i båda kommunerna?

– Jag har till viss del redan provat på det i det uppdrag jag har. Vi har en gemensam för de här två kommunerna och för den här verksamheten är det väldigt positivt. Samverkan i den formen behövs. 

"Ska bli spännande"

Elisabeth Karlsson vill inte peka ut någon fråga som särskilt viktig för miljö- och byggnadsförvaltningen framöver.

– Helheten är det viktigaste. Alla frågor på vår förvaltning är viktiga och den ena saken är inte viktigare än den andra. Vi ska göra det vi ska inom de ramar vi har.

Hur känns det att bli miljö- och byggnadschef?

– Det ska bli spännande. Han (Anders Helgée) har lång erfarenhet och jag kommer jobba utifrån de förutsättningar som finns. Jag ser mycket fram emot det här och är väldigt glad över förtroendet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt