Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Regionen skickar ut direktbrev till länets 30 000 ovaccinerade

Ungefär 30 000 personer över 16 år i länet har inte vaccinerat sig mot covid-19. Till dessa kommer Region Kalmar län nu att skicka ett direktadresserat brev i syfte att få dem att göra det.

Annons:

Att skicka ett direktadresserat brev till personer i den här målgruppen har gjorts möjlig efter att man svängt i frågan om hur regionerna får lov att använda vaccinationsregistren, skriver SVT Småland.

Eftersom det inte finns en etablerad vårdkontakt till dessa personer har regionerna tidigare menat att man inte kunnat använda uppgifter från sina register över vaccinerade för att nå de ovaccinerade.

Men efter att ha rådfrågat SKR:s jurister har man nu fått grönt ljus.

Innehållet ännu oklart

Region Kalmar län har därför beslutat att man inom kort ska skicka ut ett direktbrev till samtliga ovaccinerade personer över 16 år folkbokförda i länet. Vad som kommer stå i brevet är inte klart.

– Det arbetar kommunikationsavdelningen med nu. Vi tänker att det kan vara information om hur man blir vaccinerad, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare i Region Kalmar, till SVT Småland.

Ragnarsson vet ännu inte om man kommer använda kallelser direkt till vaccination.

– Vi har ännu inte tagit ställning till om vi ska erbjuda tider eller om vi bara ska erbjuda drop in. Det handlar mycket om hur vi kan tillhandahålla bokade tider, säger hon.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt