Annons:

Efter en lång paus under pandemin startar Joyvoice snart upp sina körer igen. Foto: Privat

Äntligen dags för körsång igen – hon tar över Joyvoice i Västervik

Efter ett långt uppehåll under pandemin för Joyvoice drar nu körerna i länet igång igen. Sandra Näslund leder sedan tidigare körerna i Vimmerby och Hultsfred – och nu tar hon även över Västervikskören.

Annons:

Joyvoice börjar bli ett välkänt namn i körsverige, och körer finns etablerade över hela landet. Under pandemin har dock körerna som så mycket annat fått pausa, men äntligen kommer man kunna träffas och sjunga tillsammans igen. Sandra Näslund har lett Joyvoice både i Vimmerby och Hultsfred, och från och med den här terminen leder hon också Västervikskören. Hultsfredskören tar en tillfällig paus och sångsugna får åka och vara med i Vimmerby istället. 

Sandra är en van körledare och förutom att ha lett Joyvoice i flera år är hon aktiv med sångtrion Dollydots som sjunger 50- och 60-talslåtar.

– Jag har musikutbildningar i botten, och Joyvoice har jag lett sedan 2017. Sedan har jag tagit över körerna en efter en, skrattar hon. 

Hur känns det att få träffas igen och sjunga igen? 

– Det känns jättekul, och ”körisarna” som vi säger, har längtat och tjatat haha. De är så taggade att få komma, få gemenskapen och träffas och sjunga. Vi kommer fortsätta hålla avstånd såklart, och sprita händerna. Men det känns så roligt att få träffas igen!

Nytt för i år blir att alla körerna i Sverige kommer att sjunga samma låtar för att körledarna lättare ska kunna rycka in och vikariera för varandra. 

 Har pandemin haft någon påverkan på intresset för kör tror du? 

– Jag skulle väl säga så här, att om det har minskat så är det för att folk inte vågar riktigt än. Men kanske att det ökar bland dem som inte varit med innan. Har du haft corona så hjälper körsång faktiskt lungkapaciteten! Är man intresserad så är det inte försent att anmäla sig!

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagenshultsfred.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt