Annons:

Putte Svensson Sahlin driver Hotell Hulingen i Hultsfred och är lättad över beskedet att deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort 29 september. Foto: Ossian Mathiasson

Putte positivt överraskad efter besked om lättade restriktioner

Coronarestriktionerna avvecklas i stort sett helt och hållet från och med den 29 september. Hotell Hulingen är beredda att gasa även om beslutet kom något överraskande.
– Jag hade inte förväntat mig att de skulle släppa på restriktioner nu, säger Putte Svensson Sahlin.

Annons:

Om cirka två veckor, onsdagen den 29 september för att vara exakt, försvinner restriktionerna vad gäller deltagargränser och avståndsbegränsningar vid större evenemang och allmänna sammankomster i Sverige. Därtill tas råden om att arbeta hemifrån bort.

Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten vid en pressträff för en vecka sedan.

Fullvaccinerade har då möjlighet att leva i princip som vanligt när samhället ska återgå till ett ”nytt normalläge”.

"Inte vad jag hade förväntat mig"

Putte Svensson Sahlin driver Hotell Hulingen i Hultsfred tillsammans med hustrun Jenny – och tar emot beskedet med både glädje och förvåning.

– Det är omtumlande och jag hade inte förväntat mig att de skulle släppa på restriktioner nu. Eftersom de inte släppte på restriktioner enligt planen som var så började vi ställa in evenemang, till exempel Mörkaste Småland. Vi trodde att de skulle köra vidare med restriktionerna fram till jul. Det var inte alls vad jag hade förväntat mig, säger Putte Svensson Sahlin och fortsätter:

– Nu när beskedet kom så måste vi ta tag i det igen, ställa om och börja rekrytera personal. Vi kommer inte kunna öppna som det var innan, men vi ska försöka öppna i en så bra takt som möjligt och börja anordna evenemang. 

Han tycker att det är positivt och roligt att Hotell Hulingen får möjlighet att arrangera evenemang igen. 

– Ett fantastiskt besked. Det märker jag på många som har ringt till oss, det finns ett jättebehov hos privatpersoner och företag som vill komma ut och göra saker igen. Det börjar ramla in bokningar från organisationer och föreningar. Vi har också börjat släppa julborden som jag inte trodde på.  

"Blir någon annan gång"

I månadsskiftet augusti-september tog arrangörerna av Mörkaste Småland beslutet att ställa in festivalen som skulle ha arrangerats i början av oktober, ett beslut som inte förändras trots lättade restriktioner från och med den 29 september.  

– Det blir inställt. Det är för kort om tid för att hinna planera och göra det. Det blir någon annan gång vid ett helt annat datum. Man måste vara realist och någon gång ta beslutet om det går att göra det eller inte. Det hade gått att genomföra festivalen den 1–2 oktober med tanke på att restriktionerna släpps den 29 september. Hade vi vetat det för tre veckor sedan så hade vi kört, men det gick inte att vänta. Artister måste ha besked och det är så mycket som måste lösas. 

Han berättar att Hotell Hulingen har presenterat flera evenemang där antalet besökare bestäms utifrån hur mycket personal de har att tillgå.

– Våra begränsningar ligger i att vi måste kunna hantera det med personal, ge en bra service och få det att fungera. Då blir det att man får ta in lite mindre folk och inte köra lika många evenemang tills dess att vi har hunnit rekrytera så vi har personal för att täcka allt vi gör.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt