Annons:

HUND BET IHJÄL VALP NÄR BARN VAR ENSAMT HEMMA

En hundvalp blev ihjälbiten av en annan hund i sitt hem i Mörlunda under lördagen. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

HUND BET IHJÄL VALP NÄR BARN VAR ENSAMT HEMMA

En mycket otäck händelse inträffade i Mörlunda under lördagen. Ett barn i tioårsåldern var ensam hemma i en villa när en annan hund kom in i bostaden och bet ihjäl valpen.
Händelsen är polisanmäld.

Annons:

Misstanken rör bristande tillsyn av hunden. Valpen fördes akut mot veterinären i Kalmar – men var avliden innan den hunnit komma fram.

Vår tidning har varit i kontakt med pojkens mamma som säger såhär om händelsen.

– Det var fruktansvärt. Det ska inte behöva hända det som hände i lördags. Min son var ensam hemma. Vår lilla sju månaders valp började skälla vid ytterdörren, min son ska öppna och titta ut, då flyger det in en jättehund som går på vår lilla pyttehund och biter ihjäl honom på inte ens en minut. Sonen var hemma själv och kunde inte göra så mycket. Han skrek på hjälp och grannen tog kontakt med oss och vi tog oss hem så fort vi bara kunde. Det är chockartat och tufft.

"Som tur var höll han sig undan"

Valpen var sju månader gammal och pojken fick valpen för ett halvår sedan. Han är förstås chockad av händelsen.

– Det går upp och ned. Det kommer över honom titt som tätt och han ser ju hela händelsen när hans hundvalp blir ihjälbiten. Det är bilder som är svåra att få bort när man är elva år. Som tur var höll han sig undan. Hade han gått emellan vet man inte vad som hänt.

Familjen lyckades binda fast den attackerande hunden och dess ägare kom sedan och hämtade den.

– De var förstås bestörta, men vi känner att vi måste ta det vidare. Det här ska inte få hända i vårt samhälle och inte någon annanstans heller. Hunden måste ju avlivas, den är inte frisk. En vanlig hund gör inte så. Jag vill inte smutskasta ägaren på något sätt, men det här får inte hända igen.

Hur går ni vidare?

– Jag vet inte det. Som förälder är det svårt i ett sådant här länge. Vill min son ha en ny hund får han det imorgon om han vill, men han var själv lite osäker nu. Vi får se hur vi tar det vidare med det känslomässiga.

Hur polisen arbetar med ärendet kan inte ledningscentralen gå in på. Ägarna till den attackerande hunden besökte familjen under söndagskvällen. 

– De berättade att de tagit bort hunden och att de är så ledsna för vad som hänt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt