Annons:

Vimmerbyfamiljen Berisha ska i dagarna utvisas till Kosovo, men har gått under jorden. Inte ens familjens svenske "farfar" Lennart Nilsson vet var de befinner sig. Foto: Privat/Pixabay genrebild

Nu ska utvisningen verkställas – familjen Berisha lever gömda

I juli kom det definitiva utvisningsbeskedet för Vimmerbyfamiljen Berisha. Efter 15 år i Sverige ska familjen vars två yngsta barn är födda här utvisas till Kosovo. Den 23 september ska beslutet verkställas och familjen utvisas, men familjen lever nu gömda, och inte ens familjens ombud och ”farfar” Lennart Nilsson har någon kontakt med dem eller vet var de befinner sig. 

Annons:

Det är bara dagar kvar tills utvisningen av familjen Berisha ska verkställas, men sedan veckor tillbaka lever familjen gömda och inte ens familjens svenske ”farfar” och ombud Lennart Nilsson vet var de befinner sig. 

 Hur mår familjen? 

 – Ja den som det kunde säga, säger en uppgiven Lennart Nilsson, och fortsätter: Jag har inte haft någon kontakt alls med dem på fjorton dagar. De har gömt sig och jag vet ingenting eller var de befinner sig. Pappan i familjen ringde mig för fjorton dagar sedan, och då var han tacksam över vad vi gjorde. Jag har skrivit till dem efter det, men inte fått något svar.

 Gått under jorden – barnen apatiska

Enligt Vimmerby Tidning som på något sätt lyckats nå familjen befinner de sig någonstans i Sverige och bor i ett litet rum utan möbler, med mil att gå till närmsta mataffär. 

 – Det är mycket jobbigt. Barnen gråter och pratar inte längre. De är helt apatiska. Vi vet ingenting, vi har blivit som apor i en bur. Men vi måste försöka kämpa för barnen, säger Halil Berisha till Vimmerby Tidning. 

 Lämnar in verkställighetshinder

Lennart Nilsson har haft kontakt med gränspolisen och enligt honom är det inte aktuellt för polisen att åka ut och leta efter familjen. 

 – Mänskligt sett finns det inget större hopp, men kanske att nya saker kan dyka upp säger Lennart och berättar att han idag ska lämna in ett verkställighetshinder för utvisningen, vilket även gjorts av en annan person.  

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagenshultsfred.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt