Annons:

  • En ny offentlig toalett ska byggas i Köpingsparken i Hultsfred. Arbetet är igång och toaletten ska vara klar och i drift i oktober. Foto: Ossian Mathiasson

Offentlig toalett byggs i centrala Hultsfred – därför har projektet dragit ut på tiden

Arbetet med att iordningsställa en ny offentlig toalett i Köpingsparken i Hultsfred har påbörjats. 
– Vi hoppas att den kommer vara klar senast under oktober månad, säger Jens Karlsson, projektchef på Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK), till Dagens Hultsfred. 

Annons:

Kommunstyrelsens arbetsutskott gav i oktober förra året ÖSK i uppdrag att iordningsställa en ny offentlig toalett i Köpingsparkens sydöstra del. Toaletten ska ha samma utformning och innehåll som den nybyggda toaletten vid Atlantvägen i Målilla och serva hela centrums behov av offentlig toalett, det vill säga från resecentrum till centrumhandeln. 

– Det blir en offentlig toalett plus förrådsbyggnad. Upphandling och bygglov har dragit ut på tiden i förhållande till när beslutet togs.Utöver det är det en del kompletterande åtgärder i aktivitetsparken som ska göras med inklädning av sittytan är redan klart, komplettering i planteringar, fler träd och bänkar, tillgänglighetsanpassad sandlåda och schack, säger Jens Karlsson, projektledare på ÖSK. 

Vad är förklaringen till att upphandling och bygglov har dröjt?

– Vi behövde göra lite mer lokala anpassningar än planerat. Vi utgick ursprungligen från att vi kunde kopiera lösningen vi hade med toaletten i Målilla som vi upphandlade men vi fick göra en del justeringar. Därefter var det en del oklarheter om bygglov behövdes eller ej på förrådet, som vi hade ett bygglov på sedan tidigare, samt att allt skedde under semesterperioden med flera olika personer inblandade. Det var inte förrän i augusti som vi knöt ihop säcken och för ett par veckor sedan fick vi bygglovet så vi kunde lägga slutgiltig beställning. Toan byggs utifrån vår beställning, säger Jens Karlsson. 

Förhoppningen är att toaletten ska vara klar och i drift senast under oktober månad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt