Annons:

En länsbo har gjort hela 39 självtest för covid-19. Ett svårslaget rekord? Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Udda rekordet – så många gånger har länsbon covid-testat sig

Att man ska testa sig vid symptom på covid-19 är ju allmänt känt. Det har en länsbo tagit extra mycket fasta på. Den person som leder ligan över antal självtester i Kalmar län, har gjort det 39 gånger.

Annons:

Rekommendationen är ju att testa sig för covid-19 så snart man känner symptom. Det finns vissa personer i länet som har tagit det på större allvar än vad andra har gjort.

Det var P4 Kalmar som på tisdagen presenterade statistik från Region Kalmar län över hur många gånger de flitigaste ”självtestarna” i länet har testat sig för covid-19.

Rekordet 39 självtester

Och den person i länet som har tagit flest självtester för covid-19 har testat sig hela 39 gånger, visar det sig. Om provsvaren har varit positiva eller negativa framgår dock inte.

Regionens självtester drog i gång i juni 2020, och sedan dess har närmare 100 000 personer tagit självtest – en eller flera gånger.

Flera över 20 gånger

Utöver testledaren på 39 gånger har ytterligare tre personer i länet testat sig 20 gånger eller fler, uppger P4 Kalmar.

Pressekreteraren vid Region Kalmar län, Rolf Asmundsson, betonar att detta bara avser självtester, alltså inte tester som har gjorts vid exempelvis hälsocentraler eller vaccinationscentraler. Detta gör att de totala siffrorna kan vara ännu högre.

Asmundsson berättar också att man, på grund av patientsekretessen, inte kan få fram var i länet ”rekordtestarna” hör hemma.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt