Annons:

EXTRA: STIFTET TITTAR PÅ VINDKRAFTSETABLERING I SÖDRA KOMMUNDELEN

BayWa r.e. Nordic AB och Linköpings stift har planer på vindkraft i närheten av Ryningsnäs i Hultsfreds kommun. Foto: Pixabay

EXTRA: STIFTET TITTAR PÅ VINDKRAFTSETABLERING I SÖDRA KOMMUNDELEN

Vindkraftsprojekten avlöser varandra i Hultsfreds kommun. Nu är Linköpings stift och företaget BayWa r.e. intresserade av att bygga vindkraft i ett område cirka tre kilometer öster om Ryningsnäs i södra delen av Hultsfreds kommun. 

Annons:

Linköpings stift äger fastigheten Ryningsnäs 1:41 i Hultsfreds kommun och undersöker nu tillsammans med företaget BayWa r.e. möjligheten att bygga vindkraftverk i ett område beläget cirka tre kilometer öster om Ryningsnäs. 

Markägaren Linköpings stift har inlett arbetet med ett tidigt samråd innan projekteringsarbetet drar igång. I det angivna området finns sedan 2009 två vindkraftverk byggda av Vattenfall, något som Linköpings stift skriver på sin hemsida. 
”Syftet med tidigt samråd är att möjliggöra för berörda intressenter, som lokalbefolkning, att få information om och framföra synpunkter på eventuell vindkraftsutbyggnad innan arrende- och nyttjanderättsavtal tecknas med markägare”, skriver Linköpings stift på sin hemsida. 

"Väldigt preliminärt"

Benjamin Berg, projektledare på BayWa r.e Nordic AB, berättar att arbetet är i sin linda. 

– Det som står skrivet på stiftets hemsida är väldigt preliminärt. Vi undersöker mest möjligheten att kunna bygga vindkraft i detta område. Det är alldeles för tidigt att säga hur många verk det kan bli och vilka höjder det rör sig om. Det beror på väldigt många faktorer, säger Benjamin Berg till vår tidning. 

Hur går ert fortsatta arbete vidare? 

– Vi kommer ta in synpunkter och ta hänsyn till dem när vi går vidare i arbetet. Nästa steg är att börja och eventuellt påbörja en förstudie i detta område. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt