Annons:

  • Svenskt Rockarkiv hakar på ABBA-hyllningarna – visar upp samlingen

    Svenskt Rockarkiv visar upp sin gedigna samling av ABBA-prylar i en utställning på Hultsfreds bibliotek. Foto: Svenskt Rockarkiv

  • Svenskt Rockarkiv hakar på ABBA-hyllningarna – visar upp samlingen

    Alltifrån studioalbum och en guldskiva till videos och tidningsurklipp finns att beskåda i Svenskt Rockarkivs nya utställning om ABBA. Foto: Svenskt Rockarkiv

Svenskt Rockarkiv hakar på ABBA-hyllningarna – visar upp samlingen

Svenskt Rockarkiv i Hultsfred passar på att haka på ABBA-yran som råder när bandet i dagarna släpper sitt nya album. För den som vill grotta ned sig i bandets historia finns nu en hel utställning med mängder av material från Rockarkivs gedigna samling av ABBA-material.

Annons:

I dagarna släpper ABBA sitt första studioalbum på 40 år. När nyheten släpptes tidigare i år fick Svenskt Rockarkiv idén om att visa upp sitt gedigna ABBA-material i en utställning. 

– ABBA är ju på tapeten nu med den nya skivan som kommer i veckan. Vi har en hel del prylar kring ABBA så vi ville lyfta fram det nu, säger Stefan Ölvebring arkivchef på Svenskt Rockarkiv. 

Rockarkivet har sedan starten 1993 samlat uppemot 500 000 objekt kopplade till den svenska populärmusikhistorien. ABBA-utställningen innehåller alltifrån gruppens studioalbum till böcker och tidningsklipp om medlemmarna, en guldskiva och hela 32 videos. 

– Det är främst deras utgivningar som ABBA, både de åtta studiealbumen som nu finns, men också lite andra utgivningar som getts ut i andra länder. Vi har också tagit med de individuella medlemmarnas karriärer – de har ju haft både solokarriärer och andra band. Musikalerna som Björn och Bennu gjorde efter ABBA finns också med, och så lite böcker och tidningsklipp, berättar Stefan Ölvebring.

Utställningen kommer att finnas i Svenskt Rockarkivs montrar på Hultsfreds bibliotek hela vintern och alla som vill är välkomna att ta del av den. 

– Det finns lite av varje, och den kommer att vara uppe till sista februari, kanske lite längre men åtminstone till dess. 

Kommer Björn Ulvaeus från Västervik och kikar på utställningen?

– Vi har inte bjudit in honom än, men vi får väl se!

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagenshultsfred.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt