Annons:

Hotell Hulingen i Hultsfred gör sig redo efter beskedet om krav på vaccinationskrav på evenemang med fler än 100 deltagare inomhus från och med 1 december. Foto: Ossian Mathiasson

Så påverkas Hotell Hulingen efter krav på vaccinationsbevis

Regeringen och Folkhälsomyndigheten vill införa möjligheten att använda vaccinationsbevis på evenemang med fler än 100 deltagare inomhus från och med 1 december. 
– Allmänheten ser oss som en restaurang men vi betraktas som en allmän sammankomst vid till exempel konsert, julbord och quiz, säger Putte Svensson Sahlin.

Annons:

Från och med den 1 december avser regeringen och Folkhälsomyndigheten att införa krav på vaccinbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Oron för ökad spridning av covid-19 är förklaringen till den nya riktlinjen. FHM uppger att en av de största orsakerna är att många människor samlas på samma plats vid olika tillställningar och evenemang. 

– Det påverkar oss i vår verksamhet. Om vi anordnar konsert, quiz eller julbord på kvällen klassas det som en allmän sammankomst och varje besökare kommer vara tvungen att visa covidpass. Kommer man till oss för att äta lunch eller göra ett restaurangbesök på kvällen finns inte samma krav eftersom det ses som restaurang, säger Putte Svensson Sahlin. 

"Ett regelverk som vi måste följa"

Han är i grund och botten positivt inställd till införandet av vaccinationsbevis för offentliga tillställningar. 

– Jag välkomnar det. Det som är viktigt att nå ut med är att man inte kommer in om man inte är vaccinerad. Det är klart att det medför massa jobb för oss med att scanna QR-koder. Sedan vet jag inte hur det påverkar om det kommer ett sällskap om åtta personer där två av dem inte är vaccinerade eller företag där alla inte är vaccinerade, då ska de enligt de nya reglerna inte komma in. Det är ett regelverk som vi måste följa och förhålla oss till efter bästa förmåga. 

Hotell Hulingen är i en gråzon med tanke på att de har både restaurangverksamhet och konsertspelningar.

– Så fort vi har någon på scen blir vi en allmän sammankomst. Krav på vaccinationsbevis gäller bara gäster, inte personal eller utövare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt