Annons:

Foto: MostPhotos

Så många BUN-fakturor har inte betalats i tid

Fem fakturor inom barn- och utbildningsnämnden har inte betalats i tid och lett till dröjsmålsränta.
– Det är en stor förbättring mot tidigare år, säger skolchefen Martin Snickars.

Annons:

Kontroll av att fakturor betalas i tid är en av fyra kontrollområden i barn- och utbildningsnämndens beslutade internkontrollplan.

– Planen är beslutad för ett år i taget och den här delen handlar om kontroll att fakturor betalas i tid, säger Martin Snickars.

Nämndens controller har granskat och tittat från 1 januari till 30 september och kommit fram till att endast fem fakturor inte har betalats i tid och lett till dröjsmålsränta.

– Det är en stor förbättring i jämförelse med tidigare år. Jag tänkte att det kanske fanns risk att det kunde finnas fler fakturor som inte var betalda i tid eftersom vi var upptagna med pandemin under denna period, säger Snickars.

Det har gått väldigt bra så rapporten såg bättre ut än förväntat, enligt Snickars.

– Vi har fortfarande de två riskerna där vi ser att fakturor kan snurra runt mellan olika förvaltningar och personer på kommunen, vilket gör att det kan förekomma fördröjningar, säger han och fortsätter:

– Vi försöker också få till att företag har 30 dagars betalningstid på alla fakturor. Det verkar ha gått bra under den senaste kontrollperioden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt