Annons:

Foto: MostPhotos

Coronaviruset 26 november: Tre nya dödsfall – ny virusvariant oroar

I dag rapporterar Folkhälsomyndigheten om tre nya nya dödsfall i Sverige med covid-19. Totalt har nu 15 145 personer avlidit med covid-19 i Sverige.

Annons:

Totalt har nu 1 198 848 personer smittats med covid-19 i Sverige sedan pandemins inledning. Det är en ökning med 2 160 fall jämfört med i går.

Sammanlagt 7 978 personer har fått intensivvård för covid-19 sedan pandemins start. Totalt vårdas just nu 32 personer på intensiven, vilket är åtta fler än i går.

Drygt 7,3 miljoner har fått en dos vaccin. Det är 85,6 procent av befolkningen och är en marginell ökning jämfört med i går. Drygt sju miljoner har fått två doser vaccin, vilket motsvarar 82,2 procent av befolkningen.

I världen har 260,5 miljoner smittats, drygt 5,2 miljoner har avlidit och 235,4 miljoner har friskförklarats, enligt Worldometer.

En ny virusvariant upptäckt i Afrikan oroar kraftigt. Länder planerar att stoppa flyg från länder i södra Afrika. WHO varnar samtidigt länder från att införa reserestriktioner innan man vet mer om varianten. 

Två misstänkta fall av den nya virusvarianten har upptäckts i Belgien, enligt en belgisk nyhetssajt.

– Visar det sig vara en välanpassad variant så visar historien att ingen kommer att kunna stoppa det på sikt. När det väl har börjat röra sig mellan länder går det nog inte att få stopp på den, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt