Annons:

Snökaos försenar flera sophämtningsturer – snöröjning pågår med alla tillgängliga resurser

Snöröjningen pågår och sophämtningen är försenad på flera turer i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Snökaos försenar flera sophämtningsturer – snöröjning pågår med alla tillgängliga resurser

Snökaoset försenar flera sophämtningsturer i Hultsfreds kommun. Hala väglag gör det svårt att ta sig fram för sopbilarna. ÖSK:s snöröjning är ute med alla resurser man har. 

Annons:

Hultsfreds kommun har på sin hemsida gått ut med information om sophämtning och snöröjning till följd av det kraftiga snöovädret.

Flera turer vad gäller sophämtningen är försenad då snö och halka påverkar renhållningsfordonens möjlighet att ta sig fram på vägarna.

"Låt därför ditt kärl stå framme tills det är tömt. Tänk på att skotta och sanda vid kärlet samt ta bort snö från locket för att underlätta för våra renhållningsarbetare", skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK) kör med alla tillgängliga resurser och snöröjer så snabbt de kan. Samhällsviktiga verksamheter, större gång- och cykelvägar samt kommunala vård-och omsorgsverksamheter prioriteras.

"Vi är väldigt tacksamma för den hjälp vi kan få från er invånare med att undvika att parkera fordon på gatorna, utan istället använda de anvisade parkeringsplatser som finns. Tack för visad förståelse", skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt