Annons:

Rejäl köldsmocka i Götaland – Horn och Målilla etta och tvåa på listan

Målilla hade 22,6 minusgrader under natten mellan måndag och tisdag, vilket är den kallaste decembernoteringen sedan 2010.

Rejäl köldsmocka i Götaland – Horn och Målilla etta och tvåa på listan

Det var riktigt kallt i vårt område i natt. SMHI får gå tillbaka många år för att hitta ett år som det var så kallt i början av december. 
– Senast det var så här kallt i december var 2010, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

Annons:

Horn i Kinda kommun hade med 23,7 minusgrader den lägsta temperaturen i hela Götaland i natt. Målilla i Hultsfreds kommun var tvåa på listan med 22,6 minusgrader. 

– Det har varit riktigt kallt, ovanligt kallt med 23,7 minusgrader i Horn och 22,6 minusgrader i Målilla, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

Det har varit vinterns kallaste natt och Emma Härenstam har kollat upp lite statistik som rör Målilla. 

– Senast det var så här kallt i Målilla i december var 2010 så det sticker absolut ut. Om man tänker på köldrekordet för Målilla i december så är det 27 minusgrader 1947. Det är en ganska lång mätserie, säger Emma Härenstam. 

Mildväder på väg

Enligt SMHI är det sista dagen med riktigt kallt väder och Härenstam meddelar att mildare luftmassa är på väg att dra in över södra Sverige. 

– Det ligger mellan fem och tio minusgrader i dag och det blir mildare väder redan under sena kvällen och natten. I området runt Målilla kan man räkna med ungefär fem minusgrader i natt, vilket är betydligt mildare än natten som har varit. Från och med i natt och framåt så är det mildare väder. I morgon bitti kommer det kännas mildare när man tar sig till jobbet. Temperaturen kommer ligga runt nollan från och med i morgon och flera dagar framåt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt