Annons:

Inflyttningen på nya förskolan i Hultsfred är planerad att äga rum i anslutning till påsklovet. Foto: Pixabay

KLART: Då väntar inflyttning på nya förskolan – beslut om en extra stängningsdag

Byggnationen av den nya förskolan i Hultsfred är försenad. Allt vara klart i vår och aktuell plan pekar på inflyttning i samband påsklovet. 
– Nu ser vi utifrån de besked vi har fått att inflyttningen kommer ske i samband med påsklovet, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Cirka 200 barn ser fram emot att flytta in på den nya förskolan som byggs i Ekebergsområdet i Hultsfred. 

De får vänta ett tag till. 

Byggnationen har tagit längre tid än väntat. Istället för att vara klart för inflyttning efter årsskiftet är det nu inflyttning i samband med påsklovet som gäller. Det beskedet lämnade Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för förskolan, på det senaste sammanträdet med barn- och utbildningsnämnden. 

– Det är planerad inflyttning i samband med påsklovet. Bygget är försenat, delvis på grund av corona på byggarbetsplatsen under hösten och förändringar i samband med byggnationen. Det har varit delbesiktningar under hösten som har gjort att det har kommit fram saker som behöver justeras, säger Martin Snickars.

Det är bestämt att det blir inflyttning i samband med påsklovet och inte vid sportlovet?

– Inflyttningen har diskuterats i samband med sportlovet eller påsklovet. Nu ser vi utifrån de besked vi har fått att det kommer ske i samband med påsklovet. Det brukar alltid finnas saker som ska åtgärdas efter en slutbesiktning så det finns tid inräknat för det också. Inventarier ska flyttas in i förskolan och det ska ställas iordning med pedagogiska miljöer så det är mycket jobb att göra innan det är klart för att ta emot alla barn och personal.

Vårdnadshavare informeras i tidigt skede

Information angående den kommande flytten går ut till vårdnadshavare inom kort. 

– Nu har vi fått mer klarhet på när det kommer vara klart och när slutbesiktningarna kommer ske. Vi har nu möjlighet att informera vårdnadshavare så de får reda på hur inflyttningen kommer gå till och när det händer, säger Martin Snickars. 

Hur ser du på att bygget blir försenat med flera månader?

– Det första beskedet var att vi skulle kunna flytta in i mellandagarna. Det är ganska ofta att byggnationer blir försenade på grund av att det kommer fram saker i del- och slutbesiktningar så det får vi räkna med. Har vi ett första datum är det preliminärt och man får längs resans gång nya besked. Vi är glada för att vi äntligen har fått tydligare besked för när vi kan planera flytten och ge vårdnadshavare tydligare information.

Beslut om en extra stängningsdag

Nämnden har också beslutat att det blir en tillfällig utökning med en stängningsdag för Stålhagens och Oredans förskola under våren 2022. Den ska läggas i anslutning till flytten till nya förskolan Växthuset. 

– Vi har behov av en stängningsdag för att personalen ska kunna ställa iordning de pedagogiska miljöerna innan man tar emot barnen på den nya förskolan. Stängningsdagen kommer vara i samband med påsklovet, troligtvis sista dagen innan man tar emot barnen på Växthuset.

Det är barn på Stålhagens och Oredans förskola och en del nya barn som ska skolas in på Växthuset.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt