Annons:

De vill att kommunens vårdpersonal får fria arbetsskor:

S-politikerna Jonny Bengtsson och Janette Persson har lämnat in en motion om kostnadsfria arbetsskor till vårdpersonalen i Hultsfreds kommun. Foto: MostPhotos

De vill att kommunens vårdpersonal får fria arbetsskor: "Förtjänar bättre förutsättningar"

Att erbjuda vårdpersonal i Hultsfreds kommun kostnadsfria arbetsskor tar Socialdemokraterna upp i en nyväckt motion. 

Annons:

Jonny Bengtsson och Janette Persson, både socialdemokrater i Hultsfreds kommun, föreslår att vård- och omsorgspersonalens fria arbetskläder utökas till att avse även arbetsskor. 

”De förtjänar bättre förutsättningar att utföra sitt viktiga arbete. Sedan tidigare har vår kommun infört fria arbetskläder till berörd personal efter att krav kommit från bland annat socialstyrelsen och det är bra, men att ha funktionella kläder i arbetet är bara en del då det är minst lika viktigt att ha ordentliga och funktionella skor på fötterna också året om. Att arbeta inom omsorgen är många gånger ett fysiskt tungt arbete som sliter på kroppen. Bra skor bidrar till att undvika fallolyckor och minska risken för förslitning och belastningsskador”, skriver Jonny Bengtsson och Janette Persson i motionen. 

De ser det som ett bra sätt att behålla vård- och omsorgspersonalen. 

”Redan idag är det brist på undersköterskor och vi behöver vara rädda om de vi har genom att ge dem goda förutsättningar att utföra sitt arbete. Fackförbundet Kommunal har under lång tid i olika sammanhang lyft frågan om rätten till fria arbetsskor”, skriver Bengtsson och Persson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt